Моя бібліотека – зручна, доступна, популярна! Брав участь

Доданий
05.10.2021
Номер
20
Соціальний захист

План заходів з реалізації проекту: встановлення пандусу, встановлення велопарковки на 6 велосипедів, ремонт/реконструкція вхідної групи та санвузлу, залучення фахівця з питань інклюзивності будівель для консультування та контролю виконання будівельних робіт підрядними організаціями

Автор проєкту
Бюджет
87 944 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Боярка
Адреса
вул. Маяковського, 41, Боярка

Опис

Опис проекту

Раніше в бібліотеках головними були книги, тепер ними мають стати – люди. А ще бібліотеки мають стати банально зручними і доступними. Пропонуємо встановити пандус, велопарковку, провести реконструкцію вхідної групи та санвузлу з врахуванням усіх вимог доступності. Проєкт сприятиме залученню нових читачів, відвідувачів заходів молодіжного центру та покращенню справ з доступністю в громаді загалом.

Проблема

Згідно моніторингу доступності, що був проведений у 2020 році, Боярка як і більшість міст України, не доступна і наповнена бар’єрами для людей, які пересуваються на візках, мам з дитячими візочками, велосипедиста та ін. Деталі дослідження з висновками за посиланням: https://www.facebook.com/BoyarkaIC/posts/3335775523202680 Тому надзвичайно актуальними проєктами у громаді стають такі, що підвищують доступність публічних закладів.

Мета проекту та яким чином проект вирішить проблему

Підвищення рівня доступності та зручності Боярської міської бібліотеки для дітей шляхом встановлення пандусу та велопарковки, проведення реконструкції вхідної групи та санвузлу згідно вимог сучасних ДБН.

Для кого цей проект

Відвідувачі бібліотеки, підлітки та молодь Боярської громади та їх родини, працівники бібліотеки та молодіжного центру.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://life.pravda.com.ua/columns/2020/02/12/239876/