Облаштування пам’ятного меморіалу Володимиру Самійленку На реалізації

Доданий
19.11.2017
Номер
8
Культура та туризм

Облаштування пам’ятного меморіалу Володимиру Самійленку шляхом впорядкування території навколо поховання, створення комфортної зони для проведення мітингів-реквіємів, літературних читань тощо, встановлення пам’ятнику та флагштоку.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Сивенко
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Франка, 4, Боярка

Опис

Співавтори

Сірант А.В.

Опис проекту

Облаштування пам’ятного меморіалу Володимиру Самійленку шляхом впорядкування території навколо поховання, створення комфортної зони для проведення мітингів-реквіємів, літературних читань тощо, встановлення пам’ятнику та флагштоку

Проблема

Історію народу пишуть люди. Поет-лірик, гуморист, драматург, перекладач — В. Самійленко в часи, коли українське слово було заборонене, беріг його, розвивав, залишив спадщину, яка давно увійшла в скарбницю національної культури. І хочеться подумати не «про запізнілу славу», «випробовування часом», «справедливий суд історії», «торжество правди» та про інші зрозумілі аж до банальності речі. Повернення митця до народу завжди містить у собі присмак гіркоти. В. Самійленко останні роки свого життя провів у нашому місті і похований на городищі поблизу Свято-Михайлівської церкви. Пам'ятники - це свідки історичної самосвідомості нації, його поваги до свого минулого. Люди і події, увіковічені в пам'ятниках, не тільки нагадують нам про себе, а й наочно показують, що ж цінує в своєму минулому людина, що вона вважає важливим у своїй історії і культурі.

Мета проекту

Викликати цікавість до свого краю, повагу до людей, що творили його історію, інтерес до неповторного художнього слова.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Шляхом впорядкування території навколо могили В. Самійленка вшанувати пам'ять відомого українського літератора, створити комфортну зону для проведення мітингів-реквіємів, літературних читань тощо. Провести роботи по озелененню та оформленню декоративною відсипкою ділянки навколо поховання Самійленка, встановити 2 лавки, пам’ятник та флагшток.

Для кого цей проект

Для всіх мешканців та гостей міста.

План заходів з реалізації проекту

1. Розробка та затвердження ескізу робіт з озеленення та оформлення декоративною відсипкою ділянки навколо поховання Самійленка.
2. Проведення робіт з озеленення та оформлення декоративною відсипкою, встановлення 2 лавок.
3. Придбання та встановлення флагштоку.
4. Розробка та затвердження макету пам’ятника.
5. Виготовлення пам’ятника.
6. Встановлення пам’ятника.

Ключові показники оцінки результату проекту

Вшанування пам'яті відомого українського літератора, створення комфортної зони для проведення мітингів-реквіємів, які проходять мінімум двічі на рік, влаштування літературних читань тощо. Підвищення цікавості до свого краю, поваги до людей, що творили його історію, інтересу до неповторного художнього слова.

Фотографії