Школа з програмування роботів та елементів розумного будинку Брав участь

Доданий
18.11.2017
Номер
5
Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології

Завдяки реалізації цього проекту діти з малозабезпечених сімей, сімей учасників АТО та дітей з сімей переселенців зможуть отримати доступ до сучасних знань в сфері програмування роботів та елементів розумного дому.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Будєєв
Бюджет
180 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Завдяки реалізації цього проекту діти з малозабезпечених сімей, сімей учасників АТО та дітей з сімей переселенців зможуть отримати доступ до сучасних знань в сфері програмування роботів та елементів розумного дому.

Проблема

Ми живемо у стрімко змінюючомуся суспільстві, де кожного місяця з'являються технології, що окреслюють обрії наближающогося майбутнього. Майбутнього, в якому провідну роль будуть відігравати роботи. Системи, які виконують закладені в них людиною команди, спрощують нам життя беручи на себе частину функцій життєзабезпечення людини. На даний момент такі знання отримати важко для деяких верств населення через їх дороговизну. У цьому проекті я хочу сконцентрувати увагу на дітях з малозабезпечених дітей, дітях із сімей учасників АТО та дітей з сімей переселенців. На даний момент ані в Боярці ані в ближніх населених пунктах таких знань отримати не має змоги.

Мета проекту

Надати доступ до сучасних знань в сфері програмування роботів та елементів розумного будинку усім дітям з малозабезпечених сімей, дітям із сімей учасників АТО та дітей з сімей переселенців. Розвинути потенціал дітей у цій сфері та зробити Боярку центром місцевого масштабу з викладання сучасних інформаційних технологій.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Відкрити школу у місті, в якій кваліфіковані фахівці будуть викладати програмування роботів та елементів розумного будинку. Ця школа повинна міститись в приміщені з декількох кімнат, де будуть отримувати освіту декілька вікових груп дітей. Саме окреме приміщення підходить як найкраще, бо до нього можуть мати доступ діти незалежно від того, чи є у них перепустка до навчального закладу чи ні. В ньому постійно буде знаходитись необхідне обладнання та матеріали. Розміщення школи програмування у навчальному закладі може скласти деякі взаємні незручності

Для кого цей проект

У першу чергу цей проект для дітей з малозабезпечених сімей, дітей з сімей учасників АТО та дітей переселенців. Це такі категорії населення , що на даний час не мають можливостей отримувати такі знання. Також у цій школі знання зможуть отримувати діти з Боярки та ближніх населених пунктів.

План заходів з реалізації проекту

Тема 1. Знайомство з платформою Arduino - знайомство із середовищем програмування Arduino IDE та із безпайовою макетною платою.
Тема 2. Робота із цифровими сигналами - під'єднання світлодіоду, зумеру та кнопку.
Тема 3. Індикація - ознайомлення із сегментним індикатором та рідкокристалічним дисплеєм.
Тема 4. Робота з аналоговими сигналами - під'єднуємо потенціометр, датчик температури та фоторезистор.
Тема 5. Керування двигуном - керування двигуном за допомогою ШІМ, та рухаємо серводвигун.
Тема 6. Польовий транзистор - керування двигуном за його допомогою.

Ключові показники оцінки результату проекту

Створення нових робочих місць. У школі діти піднімуть свій рівень знань з програмування та інформаційних технологій. Реалізація цього проекту підніме рейтинг Боярки у списку міст, де викладають сучасні напрямки у сфері програмування роботів та елементів розумного будинку. Більше ніж 250 дітей кожен рік зможуть освоїти початковий рівень програмування роботів.

Інформація про співфінансування (співучасть) у проекті

З інших джерел передбачено фінансування у розмірі - 18 тис.грн:
Висвітлення результатів реалізації у ЗМІ - 1200 грн.
Реклама у ЗМІ - 4500 грн.
Методичний матеріал - 2600 грн.
Канцелярцькі вироби - 5500 грн.
Розробка учбового плану - 4200 грн.