Прийом заявок на "Бюджет участі 2021" розпочнеться 1 вересня

1 вересня 2020 року розпочинається реєстрація громадських проектів на конкурс «Бюджет участі в місті Боярка 2021». Реєстрація триватиме до 30 вересня включно.

«Бюджет участі» – це можливість для мешканців міста взяти участь у розподілі бюджетних коштів.  На реалізацію громадських проектів у 2021 році з міського бюджету виділено 1 100 000 грн.

Взяти участь у конкурсі і подати проектну пропозицію можуть громадяни, яким виповнилося 16 років. Реєстрація місця проживання в місті Боярка необов’язкова. Також подавати ідеї можуть громадські організації.

Платформа «Громадський проект» – gb.mistoboyarka.gov.ua дозволить вам брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: ви можете подати заявку online і відслідковувати долю свого проекту прямо на сайті.

Подати проектні пропозиції можна і в паперовому вигляді. Всі бланки доступні для завантаження на сайті gb.mistoboyarka.gov.ua в розділі Допомога. Також ви можете отримати паперові бланки у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення КП «Боярський інформаційний центр» (вул. Білогородська, 13, каб. 14) та у ЦНАПі (вул. М. Грушевського, 39).Бланки для написання проектної пропозиції можна завантажити на платформі «Бюджету участі в місті Боярка» в розділі Допомога або перейти за посиланням: https://gb.mistoboyarka.gov.ua/help/forms.

Проектна пропозиція повинна відповідати низці критеріїв:

  • одна заявка – один об’єкт;
  • об’єкт загального користування;
  • актуальність для членів територіальної громади міста Боярка;
  • узгодженість мети та результату;
  • можливість реалізації протягом одного бюджетного року;

Якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, остання повинна належати до власності територіальної громади міста Боярки.

Для подачі необхідно зібрати не менше 20 підписів жителів міста Боярка та надати скан-копію (подача онлайн) або оригінал бланку. Підпис автора/авторів не враховуються.

У випадку невідповідності, проект буде відправлений автору на доопрацювання.

Під час подачі проектної пропозиції в паперовому вигляді вона буде відразу перевірена на відповідність вимогам та опублікована відповідальною особою уповноваженого робочого органу або відправлена на доопрацювання.

Подача проектних пропозицій: 1 вересня – 30 вересня.

Правила участі

1. Скільки грошей виділено на бюджет участі в цьому році?

Загальний обсяг видатків на 2021 рік, що спрямовуються на реалізацію проектів, – 1 100 000 грн

3. Скільки підписів мені потрібно зібрати за проект, щоб він був прийнятий?

Не менше 20 (підписи автора та співавторів не враховуються! Детальніше про збір підписів у інструкції).

4. Яка максимальна тривалість реалізації проекту?

Проект повинен бути реалізований до 31 грудня 2021 року.

5. Хто може бути автором проекту?

Автор проекту – фізична особа, якій виповнилося 16 років; група фізичних осіб, громадська організація, ініціативна група, інститут громадянського суспільства.

8. Які терміни початку і завершення прийому проектів?

1 вересня – 30 вересня 2020 року

9. Проект має відповідати правилам участі та Програмі «Бюджет участі в місті Боярка».

Під час підготовки проекту користуйтеся інструкцією.

Як подати свою ідею?

Сформулюй ідею: чого саме не вистачає, що можна покращити?

Розрахуй бюджет. Заповни заявку на сайті або завантаж бланк друкованої заявки (його ти можеш віднести в ЦНАП або КП «Боярський інформаційний центр»). Обери назву та тематику, стисло поясни ідею проекту, проблему та рішення. Використовуй нашу спеціально розроблену інструкцію з підготовки проекту.

Що потім? Після проходження модерації розкажи про свій проект та збільш шанси на виграш! Попроси друзів і знайомих підтримати проект на голосуванні. Організуй рекламну кампанію свого проекту, використовуй попередні бланки і макети.

Стеж за ходом голосування.

Збери найбільшу кількість голосів і контролюй реалізацію проекту.

Після закінчення прийому проектних пропозицій з 1 жовтня розпочне роботу Експертна рада, яка буде розглядати подані проекти та вирішувати – допускати їх до голосування чи ні.

Є питання, пропозиції, зауваження? Звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичного забезпечення КП «Боярський інформаційний центр»:

вул. Білогородська, 13, каб. № 14 (Пн-Пт із 09:00 до 18:00);

тел.: 0672085344

е-mail: admin@mistoboyarka.gov.ua.

Всю необхідну інформацію, нормативно-правову базу тощо можна знайти на платформі «Бюджет участі в місті Боярка» в розділі Допомога.