Боярчани можуть безкоштовно стерилізувати домашніх улюбленців – розпочалася реалізація проєкту-переможця «Бюджету участі»

До кінця 2020 року мешканці Боярки мають змогу безкоштовно простерилізувати своїх домашніх улюбленців у ветеренарній клініці «Альба» ЗООВЕТЦЕНТР. Послуга безкоштовна. Всі витрати покриваються за кошти міського бюджету за програмою «Бюджет участі».

Як отримати послугу?

Послугу надає «Альба» ЗООВЕТЦЕНТР як переможець відкритого тендеру на порталі ProZorro.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, клініка працює за попереднім записом. Телефон: 097 800 77 44. Адреса: Боярка, вул. Хрещатик, 109. Із собою мати паспорт або інший документ, який засвідчує особу та місце реєстрації, а також документ про пільгу.

Категорії мешканців, на які спрямовано проєкт:

  • малозабезпечені,
  • пенсіонери,
  • люди з інвалідністю,
  • ветерани війни: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни,
  • громадяни, які мають 2 тварини та більше.

Скористатися послугою безкоштовної стерилізації можуть тільки громадяни, зареєстровані в місті Боярка.

Проєкт «Безкоштовна стерилізація хатніх тварин» (https://gb.mistoboyarka.gov.ua/projects/2) передбачає стерилізацію 250 тварин: 50 собак невеликої породи, 50 собак великої породи, 50 котів та 100 кішок. Проєкт дає змогу простерилізувати тварин людям, які не мають на це фінансової можливості. Цей проєкт – це маленький крок, щоб донести до людей, чому стерилізація важлива, привчити до цивілізованого ставлення до тварин та показати, що стерилізація – це не страшна операція, а звичайна та безпечна у наш час процедура.

Чому важливо стерилізувати домашніх тварин?

Безвідповідальні власники домашніх тварин чи не найголовніша причина великої кількості безпритульних собак та котів на вулицях міста. Впродовж останніх років у Боярці за кошти міського бюджету та силами волонтерів проводиться стерилізація безпритульних тварин, але від цього кількість безхатченків-чотирилапих майже не зменшується.

Мешканці міста викидають тварин, підкидають під будинки. Багато боярчан залишають своїх нестерилізованих тварин на «вільному» вигулі. Жахливим залишається факт вбивства новонароджених тварин самими ж власниками. Це не вихід та не цивілізований підхід. У деяких країнах світу породи тварин, які не мають порідної цінності, взагалі підлягають обов’язковій стерилізації.

До того ж стерилізовані тварини перестають мітити, проявляють менше агресії, менше хворіють на рак та довше живуть.

Як громадські ініціативи змінюють місто

Безкоштовна стерилізація хатніх тварин – це ідея боярчанки, зоозахисниці та волонтерки Аліни Мазурук. Вона подала свій проєкт на конкурс громадських проєктів «Бюджет участі». Її проєкт за результатами голосування посів перше місце та отримав фінансування з міського бюджету. Цього року «Бюджет участі» відбуватиметься вже вп’яте. Якщо вам більше 16 років, ви можете подавати власні ідеї. Для цього потрібно пройти досить просту процедуру підготовки самого проєкту та кошторису. Голосування відбувається онлайн та в боярському ЦНАПі.

Деталі на gb.mistoboyarka.gov.ua.