Веселий хутір / Хутір здоров`я Брав участь

Доданий
29.09.2021
Номер
6
Громадянське суспільство

Створення дитячого майданчика з елементами спортивного комплексу в с.Княжичі по вул. Воздвиженська, організація дозвілля дітей, розвитку і вдосконалення фізичних якостей, прищеплення інтересу до здорового способу життя, спорту. Майданчик на благоустроєній території дозволить не лише зайняти дітей, а й захистити від небезпечних та необдуманих вчинків і ситуацій, що загрожують їх здоров'ю.

Автор проєкту
Ніна
Ніна Булах
Бюджет
341 968 грн
Розрахунок бюджету
Населений пункт
Княжичі

Опис

Опис проекту

Дитячі вуличні майданчики - це найкращий засіб направити невгамовну дитячу енергію в правильне русло і забезпечити оптимальне поєднання «приємного» та «корисного». Необхідно створити таке місце, де батьки могли б спілкуватися з дітьми і між собою на свіжому повітрі, а діти при цьому грати на дитячому майданчику зі своїми однолітками, а не сидіти вдома перед телевізором чи комп’ютером. Реалізація даного проекту також призведе до покращення екологічної ситуації за рахунок благоустрою території, ліквідації стихійного смітника. Внаслідок цього непридатна протягом усього історичного періоду до використання, означена ділянка землі стане місцем відпочинку мешканців села Княжичі і його гостей.

Проблема

Через відсутність майданчика на нашому кутку діти змушені йти до найближчого місця відпочинку, яке знаходиться далеко від дому на відстані понад 1 кілометр. Для цього їм необхідно долати маршрут через крутий, вкрай небезпечний поворот з обмеженим обзором, а потім по вулиці Воздвиженській, яка є автомобільною дорогою загального користування місцевого значення О100720 Васильків-Княжичі-Лука-Гореничі-/М-06/ через річку Ірпінь, з надзвичайно інтенсивним рухом транспорту, що перевищує всі допустимі норми. Ситуація ускладнюється ще й тим, що на частині вулиці Воздвиженській відсутні тротуари з обох боків, на другій частині вулиці – тротуар є лише з однієї сторони, який не відповідає діючим нині вимогам, оскільки споруджений у 60-ті роки минулого століття за іншими нормативними показниками. Діти, які вже досягли такого віку, щоб гратися у дворі будинку без нагляду батьків, взагалі не мають альтернативи, оскільки самі не можуть піти з двору на інший майданчик. Поруч іде забудова нових житлових масивів, де також не передбачені місця для відпочинку та фізичного розвитку дітей та молоді. Діти з батьками власноруч майструють небезпечні гойдалки та тренажери, граючись на яких отримують тяжкі травми.

Мета проекту та яким чином проект вирішить проблему

Створити комфортні умови здорового та активного дозвілля для молоді та дітей різного віку, забезпечити дітям здорові умови перебування на свіжому повітрі, для зміцнення їх організму, правильного фізичного розвитку, а також для розумного проведення дозвілля в колективі своїх однолітків. Створити умови для прояву індивідуальності в рольових іграх дітей дошкільного віку, особистого зростання молодшого шкільного віку, формування активної життєвої позиції молоді.

Для кого цей проект

Проект розрахований для всіх дітей, підлітків та дорослих, які мешкають не тільки поруч з запланованим майданчиком, а й для жителів села в цілому. Суспільне значення проекту полягає в тому, що воно сприяє активності населення, встановлює тісний зв'язок між жителями. Кожна дитина отримає можливість займатися, грати і розвиватися. Ми беремо курс на масовість, на загальну зацікавленість дітей і дорослих. Реалізація проекту дозволить поліпшити стан здоров'я дітей та молоді, знизити рівень дитячого травматизму.

Фотографії