Простір для відпочинку в історичній частині міста Брав участь

Доданий
30.09.2020
Номер
13
Комунальне господарство

Простір, якого так не вистачало в історичній частині Боярки. Його трансформація почалася 10 років тому з ініціативи однієї небайдужої родини. Цього року YMCA Boyarka за підтримки благодійників з Канади вдалося доповнити його ігровими комплексами для дітей. Наступний крок і наша мрія – зона відпочинку та літнього кінотеатру/місця провдення подій для дітей та молоді. З вашою підтримкою все можливо!

Автор проєкту
Бюджет
257 300 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Волинський провулок, Києво-Святошинський район, Боярка

Опис

Опис проекту

Простір навколо озера на провулку Волинському раніше був пусткою, куди люди звозили сміття. Понад 10 років тому одна родина почала перетворювати його на дитячий майданчик, посадивши дерева та облаштувавши перші гойдалки. Згодом вдалося додати кілька тренажерів, а цього року YMCA Boyarka спільно з канадськими партнерами доповнили це місце тенісними столами, великим ігровим та гімнастичним комплексами. Тут тепер безперечно є де гратися дітям, але хочеться подбати і про молодь та старше покоління. Саме тому ми хочемо продовжити трансформацію простору і сподіваємося на підтримку жителів Боярки. Завдяки проєкту на пустому майданчику з’явиться зона для кіно-переглядів та зустрічей, тримісні гойдалки, де можна буде релакснути усією родиною, стіл, за яким можна ввечері зіграти партію в шахи, а також зелені насадження, що допоможуть вберегти цю територію від пилу, що летить від незаасфальтованої дороги. Усе це будемо робити спільними зусиллями, згуртовуючи навколо себе громаду.

Проблема

Ситуація з COVID-19 негативно вплинула не лише на економічний, але й емоційний стан багатьох людей, подекуди спричиняючи тривогу, депресивні стани. Після місяців ізоляції не вистачає живого спілкування. Ті зустрічі, які нам, як молодіжній організації, вдалося провести під час карантину, ми робили на відкритому повітрі, адже так безпечніше і приємніше проводити час. Так і виникла ідея створення простору для дітей та молоді, якого дуже не вистачало в історичній частині міста. За останні роки у цій частині міста з’явилося багато новобудов, район став густонаселеним, проте соціальна активність людей досить низька, родинам часто доводиться їхати через усе місто, щоб прогулятися парком чи пограти з дітьми. Віримо, що спільно проведений час для облаштування оновленого простору, а потім під час проведення зустрічей та кіно-вечорів сприятиме вирішенню проблеми низької соціальної активності громади та допоможе згуртувати людей, які проживають на території, де буде реалізовуватись проєкт.

Мета проекту та яким чином проект вирішить проблему

Створити умови для безпечного та змістовного дозвілля родин, які проживають в історичній частині Боярки. Підвищити соціальну активність громади та сприяти її згуртуванню шляхом спільної роботи над трансформацією простору.

Для кого цей проект

Громада міста, зокрема родини, що проживають в історичній частині Боярки.

Інформація про співфінансування (співучасть) у проекті

Проєкт є продовженням трансформації простору, розпочатим молодіжною організацією YMCA Boyarka за фінансової підтримки клубу Rotary з Канади та з допомогою міської влади та бізнесу. Волонтери YMCA Boyarka й надалі будуть активними співучасниками проєкту.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Одним з ризиків є можливе підвищення цін, що спричинить зміни у кошторисі. Саме тому у кошторис включено рядок «непередбачувані витрати», який допоможе мінімізувати подібні ризики. Ще один ризик – низький інтерес громади до участі в облаштуванні майданчика. Для зменшення цього ризику буде проведено промо-кампанію у соціальних мережах, поінформовано жителів з метою мотивувати їх до спільних дій.

Приклади (кейси) схожих рішень

У якості кейсу пропонуємопереглянути відео, де нами реалізовано перший крок для трансформації цього простору - https://www.facebook.com/BoyarkaIC/posts/3215954161851484

Фотографії