Відкриття меморіального барельєфу Симону Петлюрі Брав участь

Доданий
29.05.2017
Номер
7
Культура та туризм

Вшанування видатного українського військового командира, відчайдушного борця за Незалежність України.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Ковальов
Бюджет
40 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Співавтори

ГО "Голінська сотня"
БФ "Героїка"

Опис проекту

Цей проект покликаний пробудити у громади міста зацікавлення до історії власного міста, зміна свідомості громади через правильне сприйняття історії рідного міста, підвищення патріотизму у громаді, історичні паралелі минулого і сучасності - нагадування про війну, яку веде російський агресор про України - мобілізація громади на допомогу фронту.

Проблема

На жаль багато років радянської влади спотворили знання українців про власну історію – підмінивши їх міфічним, брехливими вигадками. Не стала виключенням громада Боярки. Мешканці Боярки часто не знають історії рідного краю, а якщо і думають, що знають – то часто це спотворені радянською пропагандою міфи. Хоча історія Боярки тісно повязана зі звитяжними сторінками історії боротьби українського народу за незалежність.
Українська держава протягом 25 років Незалежності приділяла мало уваги політиці національної пам'яті та і загалом культурно-просвітницькій політиці. Зокрема це стало причиною сепаратиських та проросійських рухів у окремих района Донецької та Луганської областей, Криму і призвело до окупації цих регіонів.
Радянська пропаганда намагалася викреслити Україну із загальноєвропейського контексту історії, нав'язати думку, щ оукраїнці - це частина радянського, читай російського народу.
Наш проект, окрім функції – вшанування військової історії України має і виховну функцію – залучити громаду міста до вивчення історії Боярки.

Мета проекту

1 Через відкриття меморіальної дошки залучити громаду міста до вивчення правдивої історії рідного краю
2 Вшанувати видатного українського державного діяча та події пов’язані з боротьбою за незалежність України в Боярці шляхом відкриття меморіального барельєфу.
3 Повернення історії Боярки до загальноєвропейського контексту історії.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

1. Вшанування видатного українського військового командира, відчайдушного борця за Незалежність України, організатора українських збройних сил, члена Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових, головного отамана військ Української Народної Республіки (УНР), голову Директорії УНР.
2. Приверння уваги мешканців міста, а зокрема школярів до подій Української революції 1917-1920 -х років.
3. Зацікавлення місцевих мешканців Боярки у вивченні історії рідного краю.
4. Створення матеріального пам'ятника присвяченого добі Визвольних змагань за Незалежність.
5. Привернення уваги туристів та істориків до пам'ятного знаку на честь Симона Петлюри у Боярці.
6. Активізація та притягнення туристів до пам'яток у Боярці.
7. Крок за кроком наповнювати цікавим змістом старі будинки, яких чимало лишилося у Боярці, цим самим активізовувати інтерес туристів.

Для кого цей проект

1. Школярі;
2. Мешканці міста, які цікавляться історією;
3. Історики;
4. Краєзнавці;
5. Вчителі;
6. Туристи.

План заходів з реалізації проекту

1-5 вересня --- Отримання дозволу на встановлення Меморіального барельєфу на будівлі станції Боярка --- 1. Визнається оптимальне місце розміщення дошки на станції Боярка.
2. Благодійний фонд "Героїка" звертається у встановленому порядку до дирекції ПАТ "Укрзалізниця" та отримує дозвіл від власника приміщення.

5 вересня --- Інформування органу місцевого самоврядування - Боярську міську раду --- Листом інформуємо орган місцевого самоврядування - Боярську міську раду про наміри встановити меморіальний барельєф на будівлі залізничної станції Боярка

1-5 вересня --- Виготовлення та погодження ескізу меморіальної дошки --- Майстер виготовляє ескіз майбутнього меморіального барельєфу з пластиліну

5-9 вересня --- Виготовлення каркасу меморіальної дошки --- Майстер розробляє каркас на якому буде відлитий меморіальний барельєф

9-13 вересня --- Виготовлення моделі в м’якому матеріалі --- Майстер виготовляє моделі меморіального барельєфу у натуральну величину з глини

13-14 вересня --- Формування моделі в м’якому матеріалі --- На основі моделі майстер формує силіконовий зліпок для якісного відлиття дошки.

14-15 вересня --- Виготовлення моделі в матеріалі --- Майстер відливає готову дошку використовуючи поліефірний композитний матеріал Гелькоут Crystic Microban Gelcoat 65PA


15-17 вересня --- Доведення моделі --- Поліефірний композитний матеріал затвердіває та перетворюється у штучний камінь, який дешевший за бронзу та камінь, але не поступається у якості. Обробка, прибираються зайві деталі, витесується дошка.

17 вересня --- Нарада партнерів проекту --- 1. Відповідно до готовності дошки визначається дата відкриття 2. Проведення організаційної наради: написання сценарію відкриття, розподіл обов'язків. 3. Друк афіш, запуск інформування у місцевих групах у соціальних мережах. 4. Розміщення інформації у місцевій газеті "Боярка-інформ".

17-20 вересня --- Тонування моделі --- Барельєф зафарбовується у колір бронзи. Фарба закріпляється і сохне. Дошка до25 вересня перебуває у майстерні - технологічний час для перевірки якості виконання робіт.

25-30 вересня --- Інформаційна кампанія --- 1. Розробка та друк афіш. 2. Розповсюдження афіш про відкриття у магазинах та маршрутках, афіші на станціях Боярка та Тарасівка. 3. Розробка та друк інформаційного буклету. 4. Розповсюдження першої порції буклету у школах та на станції Боярка.

Ключові показники оцінки результату проекту

Кількість людей, які відвідають відкриття, кількість публікацій і спогадів у соціальних мережах та Інтернеті загалом, активізація туристів у Боярці.

Інформація про співфінансування (співучасть) у проекті

Розробка та макетування буклету --- 1000 грн.
Друк брошури (1000 шт) --- 5000 грн.
Розробка та макетування афіш --- 300 грн.
Друк афіш формату А3 (50 шт) --- 750 грн