Міська навігація Брав участь

Доданий
26.09.2019
Номер
5
Дорожньо-транспортна інфраструктура

Встановлення навігаційних вказівників напрямку до вулиць, площ, парків та об'єктів інфраструктури м. Боярка для кращої орієнтації туристів і місцевих жителів. Межі встановлення від парку Перемоги , по вул. Хрещатик до пл. Михайлівська.

Автор проєкту
Бюджет
222 950 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

Проект являє собою ідею започаткувати в місті Боярка, встановлення туристичних вказівників для орієнтування та більш комфортної навігації містом. Проект передбачає розроблення дизайну вказівників, визначення місця їх встановлення, напрямку та об'єктів указання.

Проблема

Важливо розуміти, яку роль в навігації містом відіграють вказівники за відсутності інтернету, смартфону чи інших причин, коли не доступна інформація з місцеположення. Доступність та простота орієнтації містом, красиві міські елементи навігації - це причини визнати місто пристосованим до туризму та підвищити його прибавливість.

Мета проекту

Проект "Міська навігація" має за мету запустити у всьому місті ініціативу встановлення текстових вказівників вулиць, міських об'єктів, площ та парків які мають туристичну привабливість та доможуть гостям і мешканцям в орієнтації містом. Спосіб підштовхнути міську владу до започаткування міської програми по навігації містом та впорядкування існуючих вказівників для автомобілістів та пішоходів. Можливість виявити нові туристичні маршрути та враховувати їх у майбутніх проектах детальних планів.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Встановити вказівники по найбільш відвідуваним маршрутам. Запустити пілотний проект на обмеженій території.

Для кого цей проект

Для пішоходних або вело туристів та мешканців і гостей міста.

План заходів з реалізації проекту

Розробити дизайн проект вказівників.
Визначити об'єкти, вулиці, площі на які будуть вказувати покажчики.
Визначити місця встановлення вказівників.
Провести тендери на виробника.
Закупити та встановити.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення туристичної привабливості міста. Підвищення рівня обізнаності про місто його мешканців. Поява елементів стилю міста. Поява додаткових tлементів освітлення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Неможливість встановлення в окремих місцях із-за обмеженого кута погляду чи своєрідності місцевості. Вандалізм. Можливо заборона чи обмеження на встановлення на певних територіях (охоронних, приватних)

Приклади (кейси) схожих рішень

Вказівникі в історічній частині Одеси.
Программа встановлення вказівників по всьому місту у Чернігові - https://www.unian.ua/politics/833001-u-chernigovi-dlya-turistiv-pochali-vstanovlyuvati-spetsialni-karti-ta-vkazivniki.html
Мешканець Володимира-Волинського Микола Матусевич підготував подарунок рідному міста до 1030-ї річниці з дня заснування - власноруч встановив вказівник до історичних об'єктів - https://volodymyr.rayon.in.ua/news/80863-volodimirchanin-zrobiv-podarunok-ridnomu-mistu-do-1030-richchia
В Ужгороді встановили мультимедійні ліхтарі-вказівники в історичних місцях -https://zakarpattya.net.ua/News/92956-V-Uzhhorodi-vstanovliat-multymediini-likhtari-vkazivnyky#pcomments
Програма Фастова по встановленню вказівників - https://www.poglyad.tv/u-fastovi-vstanovlyat-turystychni-vkazivnyky-ta-rozroblyat-turystychnyj-symvol-mista/

Фотографії