Безкоштовна стерилізація хатніх тварин ч.2 Реалізований

Доданий
21.09.2019
Номер
2
Навколишнє середовище

Під час реалізації проекту планується проведення стерилізації котів та собак за попереднім анкетуванням.
Проект спрямований на зменшення кількості безпритульних тварин, шляхом стерилізації домашніх, а також спонукає людей гуманно ставитись до вихованців.

Автор проєкту
Аліна
Аліна Мазурук
Бюджет
183 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Опис проекту

У 2017 році у Чугуєві був реалізований подібний проект під назвою "Безкоштовна стерилізація тварин, що належать жителям Чугуєва". Він став унікальним для України і багато міст наразі планують скористатись прикладом Чугуєва.
Ми боярчани знаходимось поблизу столиці України і саме ми, маємо підтримати добру справу по оздоровленю громади у ставлені до тих, за кого ми відповідальні!!
Ми плануємо простерилізувати 250 тварин, серед яких: 50 собак невеликої породи, 50 собак великої породи, 50 котів та 100 кішок.

Проблема

Багато років волонтери м. Боярка забирають з вулиць безпритульних тварин, лікують, стерилізують та прилаштовують у хороші руки. Але вулиці міста знову наповнюються викинутими собаками і кішками.
З кожним роком кількість викинутих (власниками!) кошенят та цуценят приголомшливо велика! Через брак коштів на стерилізацію, мешканці міста викидають тварин, підкидають під будинки, також були зухвалі випадки вбивств тварин, навіть закопували живцем! Необхідно працювати з причиною, а не розгрібати наслідки!
Коштами благодійників та міста стерилізовано більшість безпритульних тварин, тепер важливо за допомогою місцевого бюджету провести стерилізацію тварин для громадян міста, які не можуть собі цього дозволити.

Мета проекту

1. Очистити вулиці від нових безпритульних тварин.
2. Захист від розповсюдження захворювань, що коти та собаки переносять.
2. Уникнення жорстокого поводження з усіма тваринами.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Для вирішення проблеми необхідно: проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами; надати можливість стерилізувати тварин за попереднім анкетуванням.

Для кого цей проект

Проект, у першу чергу, спрямований на всіх жителів Боярки, які є власниками собак і кішок, але не мають коштів для їх стерилізації. Категорії мешканців, на які спрямований проект: 1.Малозабезпечені; 2.Пенсіонери за віком та професійною ознакою; 3.Інваліди 1,2,3 групи; 4.Ветерани війни; 5.Громадяни що мають від двох тварин.

План заходів з реалізації проекту

Для реалізації поставленої мети пропонується виконання наступних заходів:
Підготовчий етап буде продовжуватись 1-2 місяці і включатиме роботу з документами (заявками та анкетами), проведення тендеру для клінік та створення графіку стерилізацій. Активна фаза проекту продовжуватиметься до кінця року - це стерилізації у ветклініці. Паралельно з ним буде продовжуватись прийом заявок та анкет, а також буде систематичне проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами (за рахунок волонтерів).

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічні: зменшення щорічного фінансування проектів по стерилізації та вакцинації, відлову безпритульних тварин.
Екологічні: зменшення рівня розповсюдження небезпечних хвороб, які можуть переносити тварини.
Соціальні: зменшення агресії і нападів на людей тваринами, та гуманне ставлення до них зі сторони мешканців міста, також зменшення рівня незадоволення громадян від зграй безпритульних тварин.

Приклади (кейси) схожих рішень

https://chuguev.pb.org.ua/projects/12
https://gb.mistoboyarka.gov.ua/projects/archive/203/show/3

Фотографії