Безкоштовна стерилізація хатніх тварин Реалізований

Доданий
30.09.2018
Номер
3
Навколишнє середовище

Під час реалізації проекту планується проведення стерилізації котів та собак за попереднім анкетуванням.
Проект спрямований у першу чергу на формування організованої системи контролю за хатніми тваринами в м. Боярка та зменшення кількості безпритульних тварин, а також спонукає людей до гуманного ставлення до тварин.

Автор проєкту
Аліна
Аліна Мазурук
Бюджет
165 500 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Києво-Святошинський район, Боярка

Опис

Опис проекту

У 2017 році у Чугуєві був реалізований подібний проект під назвою"Безкоштовна стерилізація тварин, що належать жителям Чугуєва". Він став унікальним для України і багато міст наразі планують скористатись прикладом Чугуєва.
Ми боярчани знаходимось поблизу столиці України і саме ми, маємо підтримати добру справу по оздоровленю громади у ставлені до тих, за кого ми відповідальні!!
Ми плануємо простерилізувати 250 тварин, серед яких: 50 собак невеликої породи, 50 собак великої породи, 50 котів та 100 кішок.

Проблема

Багато років волонтери м. Боярка забирають з вулиць безпритульних тварин, лікують, стерилізують та прилаштовують у хороші руки. Але вулиці міста знову наповнюються викинутими собаками і кішками.
Цього року, кількість викинутих (власниками!) кошенят та цуценят приголомшливо велика! Через брак коштів на стерилізацію, мешканці міста викидають тварин, підкидають під будинки, також були зухвалі випадки вбивств тварин, навіть закопували живцем! Необхідно працювати з причиною, а не розгрібати наслідки!
Коштами благодійників та міста стерилізовано більшість безпритульних тварин, тепер важливо за допомогою місцевого бюджету провести стерилізацію тварин для громадян міста, які не можуть собі цього дозволити.

Мета проекту

1.Уникнення збільшення популяції безпритульних тварин, що захистить мешканців від нападів на них.
2. Захист від розповсюдження захворювань, що коти та собаки переность.
2. Уникнення жорстокого поводження з усіма тваринами.

Пропоноване рішення, щодо розв’язування проблеми і його обґрунтування

Для вирішення проблеми необхідно: проводити інформаційно-просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами ; надати можливість стерилізувати тварин за попереднім анкетуванням.

Для кого цей проект

Проект, у першу чергу, спрямований на всіх жителів Боярки, які є власниками собак і кішок, але не мають коштів для їх стерилізації.
Категорії мешканців, на які спрямований проект:
1.Малозабезпечені;
2.Пенсіонери за віком та професійною ознакою;
3.Інваліди 1,2,3 групи;
4.Ветерани війни;
5.Громадяни що мають від двох тварин.

План заходів з реалізації проекту

Для реалізації поставленої мети пропонується виконання наступних заходів:
Підготовчий етап буде продовжуватись 1-2 місяці і включатиме роботу з документами (заявками та анкетами), проведення тендеру для клінік та створення графіку стерилізацій. Активна фаза проекту продовжуватиметься до кінця року - це стерилізації у ветклініці. Паралельно з ним буде продовжуватись прийом заявок та анкет, а також буде систематичне проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил утримання і поводження з домашніми тваринами (за рахунок волонтерів).

Приклади (кейси) схожих рішень

https://chuguev.pb.org.ua/projects/12

Фотографії